Vinç Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Vinç alırken, müşteri yada kullanıcı rastgele x tonluk demesi yeterli değildir. Vinç alırken dikkat edilmesi gereken birçok faktör mevcut. Her şeyden önce ihtiyacınız olan yük kaldırma kapasitesini bilmekte fayda var. Ayni zamanda bu yükü kaç metreden yerden veya bir irtifaa koyması gerektiği tespit etmesi lazım.  Nedeni vinçler markadan markaya değişik performans gösterebilir, mesela yerli vinçler yakın mesafede ithal vinçlerle ayni performans gösterebilir ama uzun mesafede daha düşük performans gösterebilir. dolaysıyla elma elmaya doğru mukayese yapmak için bur kriterlere mutlaka bakılması gerek.

Stabilite

Kapasite ve metre dışında bir daha önemli bir faktör vardır oda stabilite meselesi. Vincin kapasitesi yeterli olması komple sistem (yani vinç + kamyon + kasa) stabil anlama gelmez. kamyon özelliklere bakarak bilgisayar ortamında vinç + kamyon simüle edilip makina ilk yükü (boş iken yani) alırken kamyon hangi noktalarda stabil olup olmadı görmek lazım. Yani vinç yükünüz mesela istediğiniz metrede kaldırabilir , ama kamyon özelliklerden dolayı (montaj faktörü de var) kamyonu devir edebilirsiniz. dolaysıyla asıl işinizi vinç görmez ve bir çözüm getirmeli, ya da daha ağır bir kamyon seçilmeli.

stabilize faktörü etkileyen bir daha bir unsur vardır oda ayak pozisyonları. Avrupa CE standartlarına göre, vincin hem yük moment kontrol sahip olmalı (yani aşırı yüke karşı elektronik sistem koruma) ve ayak moment kontrol sahip olmalı (yani ayak pozisyonlara göre devirmeye karşı elektronik sistem koruma). Türkiye de Ce standardı yük moment kontrol şart iğken, ayak moment kontrol daha mecburiyeti yoktur. bunun için vinç satın alırken böyle bir donanım isteyebilirsiniz kazalara asgariye indirmek için.

Vinç alırken kısaca şöyle bir kontrol edilmesinde fayda olacaktır;

  1. yükünüzün ağırlığı
  2. kaç metreden yükü almak ve koymak istediğinizi
  3. kaç metreye kadar uzanmak istediğinizi
  4. kamyon modeli belirlemenizi
  5. kasa ebatları ve maksimum taşımak istediğiniz yükü
  6. yükü alırken ayak pozisyonlarında engel  olup olmadığı (ayak moment kontrolü için)
  7. ataçman gerekiyor mu?
  8. verimliliği artırmak için uzaktan kumanda gerekiyor mu?

Aşağıda mutlaka hesaplanması gerek bir proje örneği var.

Şurada paylaş:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Rastgele ürün

Sosyal Medya

En Çok Okunanlar

Abone Ol

Gönderilerimizden haberdan olmak için bültene abone olabilirsiniz.

Spam ve bildirim yok, sadece yeni ürün ve gönderiler olacak.

Yazmaya başladığınızda, en yaygın arama terimlerini önereceğiz.

Bu site size daha iyi hizmet verebilmek içi çerezleri kullanmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.