Vinçlerde Anti-Pas Teknolojisi Nasıl Çalışır?

Yatırımınızı koruyun * Etkili korozyon önleyici koruma ile uzun vadeli performansı koruyun * Nano teknoloji ve e-kaplamaya dayalı yüksek teknolojili boya işlemi * Vincinizi her yıl görsel olarak çekici tutar nDurance, teknolojik olarak gelişmiş ve çevreye duyarlı bir ön korumadır. – son teknoloji e-kaplama ve toz boyama ile birleştirilmiş nano teknolojiye dayalı arıtma ve boyama süreci.

Vinç günlük zor doğa şartlarına maruzdur. Yağmur, nem, toz, sıcaklık, soğukluk ve güneş ışını gibi şeyler vincin performansı etkileyen en önemli faktörlerdendir. Dolaysıyla çelik aksamın bir çeşit anti pas prosesi ile korunması şarttır. Ayrıca  yüksek kaliteli vinçi düşük kaliteli vinçten ayırtan çok önemli unsurdur. Türkiye’de anti pas boya değince bir çok insan aklına endüstriyel gri astar boya gelir. Aslında anti pas prosesi çok daha kompleks bir prosestir ve çeşitli teknoloji kullanılmaktadır. 

  1. Galvaniz  daldırma anti pas prosesin en basiti: Bu proses ister otomasyonlu ister manuel olsun, sonuç nispeten zayıftır, nedeni ise daldırmadan çelik üzerindeki toz, yağ iyi derecede temizlenmemesi, ve yapışkanlık derecesi düşük olup daha sonra galvaniz tabakaları kalkması özelikle köşelerde ve pas meydana gelmesi. bunun yanı sıra, galvaniz kalın bir homojen olmayan tabaka oluşturmakta ve üstündeki boya etkilenmektedir.
  2. KTL (katodik/cathodic protection) bir üst kompleks koruma yöntemidir, çelik yıkandıktan ve temizlendikten sonra, çelik polarizasyonu negatif hale getirip ve özel elektrostatik fosfat kristal daldırma boyama yöntemiyle astar atılır (e-coating) daha sonra son boyama kademesi yapılır.
  3.  Ndurance veya KTL++ Korunmanın en üst mevcut teknolojisidir.  
  1. Prosesin ilk etabı olan çeliği yağdan ve tozdan ve kumlama temizliği yapıldıktan sonra , çelik daldırma yöntemiyle kromsuz bir nano seramik tabaka ile kaplanır. Bu fosfatsız çok güçlü ve aynı zamanda çok ince koruma tabakası ve 2nci koruma tabakanın alt yapısıdır.
  2. Proseste ikinci etabında yine negatif polarizasyon uygulayarak daldırma yöntemiyle, phosphatsız polymer laquer e-coating tabakası uygulanır. Bu yeni yöntem daha önceki nano seramik tabakasına ekstra mukavemetli pürüzsüz film tabakası sağlar  özelikle köşelerde ve klasik ktl deki e-coating nazaran 100% mukavemet güç ve koruma ekler.
  3. Prosesin üçüncü ve nihai etabında, çelik elektrostatik fırınlı boyama uygulanır, ve mükemmel pürüzsüz boyama elde edilir. Netice mükemmel korumalı vinç elde edilir. Günümüze kadar bu proses yöntemi sadece Hiab vinç firma tarafından uygulanmaktadır.  

Şurada paylaş:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Rastgele ürün

Sosyal Medya

En Çok Okunanlar

Abone Ol

Gönderilerimizden haberdan olmak için bültene abone olabilirsiniz.

Spam ve bildirim yok, sadece yeni ürün ve gönderiler olacak.

Yazmaya başladığınızda, en yaygın arama terimlerini önereceğiz.

Bu site size daha iyi hizmet verebilmek içi çerezleri kullanmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.